Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

14
De Belgische IT branche verkeert in zwaar weer. Nog nooit eerder gingen er binnen een jaar zoveel Belgische IT organisaties failliet. Volgens gegevens van marktanalysebureau B-information spande met 118 faillissementen het afgelopen kwartaal de kroon.

Het jaar 2013 begon al slecht voor de Belgische IT branche. In het eerste kwartaal vroegen 117 bedrijven in de Belgische IT branche een faillissement aan. De opvolgende kwartalen verliepen met respectievelijk 91 en 87 faillissementen weliswaar iets beter maar gaven nog steeds het signaal dat de sector kampte met zware problemen.

Het vierde kwartaal biedt echter geen verlichting. In tegendeel, de vooruitzichten zijn na het afgelopen kwartaal enkel verslechterd. Dit strookt met de verwachtingen van enkele IT experts die onlangs al aangaven dat in de traditionele IT markt weinig tot geen groei meer zit.

Onder de faillissementsaanvragen van het afgelopen kwartaal zitten onder andere Alterface (Mont-Saint-Guibert), T&BM (Willebroek), Westcoast (Lint), Webberid (Meise) en Systems Services Invest (Tubeke). Hoeveel banen in België verloren gaan door de recente vloedgolf van faillissementen kan niet uit de cijfers van B-Information worden opgemaakt.

Actions: E-mail | Permalink |