Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

28
Het ziet er naar uit dat de groei in de ICT sector in België een halt toegeroepen is. Uit de financiële cijfers van Belgische ICT organisaties blijkt dat de omzetcijfers vorig jaar voor het eerst licht gedaald is. De voorgaande jaren kende de ICT sector van België nog een geleidelijke groei.

Volgens de cijfers van een onderzoek van Trends Top blijkt dat de omzet van de duizend grootste ICT organisaties in België vorig jaar gezakt is naar 33,8 miljard euro terwijl de omzet het jaar daarvoor nog op een totaal van 34 miljard euro lag.

Vooral de grootste ICT organisaties van België lijken tegen een muur gelopen te zijn. De top vijf van grootste ICT organisaties van België zijn Belgacom, Avnet Europe, BICS, Mobistar en Telenet. Deze organisaties kregen vorig jaar niet alleen te maken met een daling van omzet maar ook een daling van toegevoegde waarde. Hiermee wordt de stagnatie van de sector bevestigd.

Ook uit een onderzoek van ratingsbureau B-information blijkt dat de sector het afgelopen jaar problemen heeft gekend. De ICT sector bleek uit dit onderzoek één van de slechtst scorende sectoren van België te zijn volgens dit onderzoek.

De vraag is nu welke oplossingen gevonden kunnen worden voor dit probleem. De kleine organisaties in de sector hebben vooralsnog minder last van het verschijnsel dan de grote reuzen in de Belgische IT wereld.

Eerder werd er al door prominente topmannen in de IT wereld geopperd dat de traditionele IT markt de komende jaren nauwelijks zal groeien en dat haar rol zo goed als uitgespeeld is.
Actions: E-mail | Permalink |