Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

04
Het komt vandaag de dag steeds vaker voor dat een rechtsgeldig document zoals een contract of een overeenkomst elektronisch wordt ondertekend. Maar zonder handtekening is het vaak lastig om daadwerkelijk te kunnen bepalen of de persoon die het contract heeft ondertekend ook echt dezelfde persoon is voor wie het contract bedoeld is.

pdf signingDaarnaast kan het voorkomen dat een contract langs meerdere personen moet gaan en ondertekend moet worden. Dit is vrij normaal in het bedrijfsleven wanneer er grote beslissingen gemaakt moeten worden. Wanneer niet iedereen dagelijks met elkaar in contact staat, kan dit tot uitdagingen leiden.

Hier is nu echter een oplossing voor. e-Contracts is een webapplicatie ontworpen door Frank Cornelis, de man achter e-Contract, die het mogelijk maakt om een document te ondertekenen met een zogeheten eID. Door middel van deze eID kunnen de andere personen herkennen dat u het contract heeft ondertekend.

Voordat u een contract met de app kunt ondertekenen, zult u eerst een eigen eID moeten aanmaken. Wanneer de eID eenmaal aangemaakt is met uw persoonlijke gegevens dan heeft een ondertekend contract via e-Contracts dezelfde waarde als een regulier papieren contract.

Voor alsnog kunnen individuele gebruikers de applicatie gratis gebruiken. Bedrijven zullen echter een licentie moeten kopen. Zij krijgen in ruil daarvoor wel de mogelijkheid om automatisch contracten op te laten stellen door de applicatie. Tot zo ver heeft één grote partij al aangegeven dat zij in de toekomst de applicatie in hun bedrijfsvoering zullen toepassen.
Actions: E-mail | Permalink |