Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

03
Echte IT-specialisten zijn tegenwoordig lastig te vinden. Wanneer u op zoek bent naar een IT specialist met de juiste papieren, relevante werkervaring en een goede instelling, zult u eerst een flink aantal sollicitanten de deur moeten wijzen. Maar hoe weet u welke sollicitant de juiste IT specialist voor uw bedrijf is? 

 

it specialistIn dit artikel helpen we u op weg door u vijf tips aan te bieden waarmee u kunt voorkomen dat u tijd en geld verkwist door de verkeerde persoon aan te nemen.

1. Zet niet te hoog in

Het vinden van een IT specialist wordt door veel HR afdelingen extra lastig gemaakt dankzij de hoge eisen die gesteld worden. Een specialist is iemand die, zoals de naam specialist al aangeeft, specialist is op een bepaald vakgebied. De IT sector is een zeer ruime sector waardoor er veel aparte specialismes te vinden zijn. Een IT specialist hoeft dus niet perse in alle facetten van de IT sector te excelleren.

Houd er daarnaast rekening mee dat het altijd mogelijk is om een specialist op te leiden voor een bepaalde taak indien dit nodig is.

2. Soms is een persoon aannemen niet te vermijden

Soms is het niet te vermijden om uiteindelijk een keuze voor een sollicitant te maken, ook al bent u niet helemaal overtuigd. Wanneer u de keuze namelijk te lang uitstelt, zal het werk dat door deze IT specialist overgenomen moet worden enkel opstapelen.

Mocht de IT specialist achteraf niet naar behoren functioneren, dan heeft u in ieder geval langer de tijd om een vervanger te zoeken.

3. Zorg voor een goede advertentie

Als u op zoek bent naar een IT specialist, dan is het belangrijk om een goede, duidelijke advertentie te plaatsen. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat u veel tijd verspilt door kandidaten af te wijzen die bij voorbaat niet geschikt zijn voor de functie.

Zorg er dus voor dat uit de advertentie duidelijk opgemaakt kan worden wat uw eisen zijn en zorg er daarnaast voor dat het voor de potentiële sollicitanten ook duidelijk is wat zij mogen verwachten.

4. Bespreek de eisen onderling goed door

Een IT specialist zal werken op de ICT afdeling van een bedrijf en zich moeten verantwoorden naar de IT manager. De werving zal echter door de HR afdeling worden gedaan. Daarom is het aan te raden dat beide partijen van te voren doorspreken wat de IT afdeling precies verlangt van een kandidaat.

Als dit niet goed van te voren doorgesproken wordt, zal de HR manager wellicht kandidaten uitzoeken op basis van foutieve aannames.

5. Houd rekening met chemie tussen kandidaat en bedrijf

Soms komt er een sollicitant binnen waar alles op papier klopt - de juiste papieren, relevante werkervaring en een positief sollicitatiegesprek. Toch blijkt dan na een aantal maanden dat de persoon niet blijkt te functioneren binnen het bedrijf. Wat is er mis gegaan?

Het kan voorkomen dat een persoon zich simpelweg niet thuis voelt binnen een bedrijf. Dit heeft niets met uw bedrijf of met de kwalificaties van de kandidaat te maken maar met de onderlinge chemie tussen de twee. Probeer dan ook van te voren in te schatten in hoe verre de persoon binnen het bedrijf zal passen.

Actions: E-mail | Permalink |